Liten avdeling

Liten avdeling består av 7 barn og har 3 voksne knyttet til avdelingen. Det er voksne med omsorg, glede og trivsel i hverdagen. De skaper tette og nære relasjoner til barna. De er gode til å sitte sammen med barna dvs. også mye på gulvet der barna ofte oppholder seg. Varierer med formingsaktiviteter eller andre aktiviteteter ved bordet.

Samlingsstund -  Sanger, regler og små fortellinger med flanellograf er mye brukt.

Turdag - på vårparten begynner de med en turdag i uka. Da går de en liten tur i nærmiljøet gjerne til en lekeplass eller annet friområdet.

Uteområdet - liten avdeling har et eget inngjerdet oversiktlig område som gir muligheter og ulike utfordringer for barna. Liten avdeling kan også bruke sjørøverskuta og leke på utelekeplassen til stor avdeling av og til.

Måltid - mandag, tirsdag og onsdag har barna matpakker. Torsdag serverer vi brødmat og fredag varm mat.

Bursdager - barna får krone, synger bursdagssangen med barnet i midten og de blir holdt og "kastet" opp i været. Bursdagsbarnet får dele ut 4 -5 bokstavkjeks til hver.

Dagsrytmen

0730 - Barnehagen åpner. Frokost med de som ikke har spist. Fri lek / aktiviteter

0945  - Ryddetid.  Skift av bleier. Utelek sommer som vinter.

1045 - Samlingsstund. Sitter på små puter på gulvet for sanger,

1115 - Vaske hender før måltid. Måltid.

1200 - Sovetid for noen. Kos og lek når de våkner.

1430 - Ryddetid. Skift av bleier og vask av hender før måltid.

1445 - Måltid med mat og frukt.

1530 - Fri lek ute.

1630 - Barnehagen stenger.